O nama

Firma „HMP“ nalazi se u Užicu, u Zapadnom delu Srbije. Firma je osnovana kao porodična radionica 2013. godine, u dosadašnjem poslovanju je iako za kratko vreme postojanja ostvarila veoma uspešne rezultate. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustu u oblasti tvrdog metala, Vlasnik firme Milojko Varničić uspeo je da za kratak vremenski period organizuje efikasan sistem stručno osposobljene radne snage i specijalizovane opreme. Tako organizovan sistem sposoban je da odgovori na sve zahteve kupaca u vremenski kratkom intervalu.

U okviru svojih resursa firma „HMP“ poseduje: brusilice za unutrašnje i spoljnje cilindrično brušenje, oštrilice za profilno brušenje, brusilice za ravno brušenje, strug, žičani erozimat i erozimat sa elektrodom. Pored obradnih sistema posedujemo i merni sistem Mitutoyo za kontrolu konture i dimenzija alata, kao i sav prateći merni pribor za potrebe porcesa obrade.

Firma se trenutno nalazi u pozitivnom trendu rasta gde se realizuju projekti proširenja poslovnog porstora kao i nabavka savremenih brusilica u cilju resavanja najzahtevnijih zadataka. Takodje u okviru svog tima posedujemo stručno osposobljena lica u oblasti tvrdog metala kao što su master dipolomirani inženjer i doktor mašinstva u oblasti „Primena tvrdog metala u metodama obrade plastičnim deformisanjem“.